OPĆINA SIRAČ

sirac.hr

Od 1933. godine u Siraču djeluje baptistička crkva čiji je nastanak vezan uz povratak obitelji Bauman iz Amerike.

Prvo krštenje bilo je 30. rujna 1934. na ušću Željnjaka (Toplica), a posljednje vani na rijeci 14. srpnja 1946. godine. Od tada su baptistički vjernici iz Sirača kršteni u Daruvaru, a od 1993. postoji krstionica u Siračkoj baptističkoj crkvi.

Do 1953. godine evidentirano je 99 obraćenika, a 9 listopada te godine izabran je crkveni odbor: Edvard (Edi) Bauman - predsjednik, Antun Rambousek - tajnik, Ivan Juraić - blagajnik.

29. studenog 1960. godine održan je veliki bogoštovni skup povodom otvorenja novog Molitvenog doma "Sion".

U posljednjih dvadeset godina, povratkom Franje Špičaka s obitelji iz Australije i njegovim aktivnim sudjelovanjem u radu crkve, pomladio se aktivni kadar. To se očitovalo znatnim promjenama u životu, radu i nastupima ove crkve u Siraču i cijeloj Hrvatskoj. Liberalniji stavovi imali su odjeka u sadašnjem životu vjernika.

 


(Broj pregleda: 13678)

Novosti i događanja

Obilježeno 50 godina od otvorenja molitvenog doma Sion 25.11.2010

Povodom proslave pedesete godišnjice otvorenja  molitvenog doma Sion okupio se veliki broj Sirčana iz raznih mjesta. Sion je odzvanjao pjesmama slavljenja i molitvama u zahvalnosti Bogu za sve što je napra

Humanitarni Uskršnji koncert duhovne glazbe 14.04.2009

U Hrvatskom domu je na Uskrsni ponedjeljak, 13.04.2009. održan humanitarni Uskršnji koncert duhovne glazbe, koji je organiziran s namjerom prikupljanja sredstava za pomoć Osnovnoj školi u projektu izgradnje odbojkaškog igrali&s